Årets festival er ferdig

Da var første utgave av Festival Tussilago gjennomført. – Et vellykket arrangement med god kunsterisk bredde, sier leder Thomas Lillerud.

Snøfallet i uken som var stoppet nok noen hestehover fra å dukke frem i solhellingene. Inne på festivalen var det derimot mange vårblomster som viste seg frem. Søndagsunderholdningen i Åros og Båtstø denne nydelige vårsøndagen ble besørget av ti artister sammen med skolekorpset.

Skolekorpset åpnet festivalen på en god måte med en beskrivelse av hvordan det er å være syk, i “3 stages of placebo”. Et veldig artig stykke. Deretter tok de publikum med på en tur i John Williams’ verden med “Rey’s theme” fra Star Wars.

Anette Kristiansen fulgte på med en flott versjon av Coldplay’s “Viva la vida”.

Dyktige Johannes Flåten Sky overtok pianokrakken og gav oss to gode coverversjoner av “Starman” (David Bowie) og “Hotel California” (Eagles). Han mottok forøvrig Røyken kommunes kulturstipend for 2017 tre dager etter denne konserten. Veldig morsomt og velfortjent.

Iselin Leine kom så på scenen med to flotte, egne låter. Nok en veldig god stemme på scenen på Frydenlund Skole.

Før hun gikk av scenen, ble det en duett med Alexander Flåten Sky med “All we need”. Denne låten, opprinnelig skrevet til et skoleprosjekt, står seg godt selv etter mange fremførelser. Virker ikke som publikum har gått lei av den.

Alexander har forholdsvis nylig lært seg å spille gitar, men overtok rolig scenen for å gi oss en liten smakebit. Publikum tok hjertelig imot han, og det var vanskelig å høre at det bare var noen måneders opplæring på gitar som lå bak opptredenen. Han spilte forøvrig “Give me novacaine” av Green Day og “Through the valley” av Shawn James.

Et lite sceneskifte senere dukket Are Helgessønn Eimstad opp. Fra musikk gikk vi nå over til dans, nærmere bestemt popping. Dette kan best beskrives som robotlignende hiphopdans. Etter et forsøk på å lære salen “hvordan rotere kroppen mens du holder hodet stille”, gav han oss en fantastisk oppvisning i denne dansearten.

Å hoppe etter Wirkola er et gammelt begrep. Det er kanskje litt slik unge Andrea Flåten Sky må ha følt det da hun overtok scenen etter Are. En scenevant ung dame fra 6.trinn, som heller ikke lot seg vippe av pinnen av et par mindre tekniske problemer under fremførelsen. Hun fortsatte som om ingenting hadde hendt, og fullførte til 20 i stil. En veldig god coverversjon av “One of them”.

Musikktalentet Hallvard Tolner Wathne kan mer enn å skrive og arrangere musikk. Han gav de fremmøtte en flott versjon av Frédéric Chopins Opus 64 nr 2, en vals i C#.

Sarah Gardenvalley er nok kjent for mange etterhvert. En fantastisk ung artist det er en fryd å høre på. Denne søndagen fremførte hun bl.a. en nyskrevet låt “Home”, som handlet om å komme hjem. Det virker absolutt som om kulturstipendet hun vant i fjor har gitt henne den muligheten hun ønsket til å utvikle seg.

Før siste nummer var det tid for litt andre kunsteriske adspredelser. Kristoffer Vollan hadde laget en flott videoinstallasjon som ble vist for de nesten fullsatte bordene.

Frydenlund Skolekorps avrundet det hele med spesialskrevet dataspillmusikk. Som nevnt tidligere er det Hallvard T Wathne som har tilpasset musikken til dagens korpsbesetning. En spennende slutt på en annerledes korpskonsert.

Dirigent Geir Aage Sveen er klar på at dette ikke må sees på som en korpskonsert.- Vi ønsker å vise mangfoldet i det lokale kulturlivet. Det var dessverre blitt noe sykdomsfrafall i dag, men vi håper de kommer tilbake ved neste anledning.

– Dette satser vi på å gjøre til en årlig happening, istemmer Thomas Lillerud. – Rundt mars neste år tar vi sikte på å gjennomføre en ny utgave av festivalen. Vi håper de som ikke fikk til å stille opp idag, tar kontakt med oss og blir med på 2018-festivalen. Vi vil også gjerne ha med billedkunst o.a. for utstilling, og ikke bare sceneartister.

Det var mange talentfulle ungdommer som stilte opp denne søndagsettermiddagen, og nivået på opptredenene var svært imponerende. Vi ser frem til å følge de alle videre, ikke bli forundret om du treffer dem igjen på en annen scene nær deg, kanskje også i større format.

 

Close