Fantastisk høstkonsert gjennomført

Fredag 28. oktober kl 17 møtte det opp snaut 50 spente musikanter fra Frydenlund Skolekorps, Slemmestad Skolekorps og Røyken Kulturskole (trommeelever) til et helgeseminar med STOMP. Endel av musikantene var skeptiske (“jeg spiller ikke trommer, hvorfor skal jeg være med?”), men med 3 dyktige instruktører  (Ante Skaug og Tone Jordhus fra Glow Music samt Geir Ormøy som bl.a. er trommeinstruktør i Frydenlund Skolekorps og kulturskolelærer på Kongsberg & Notodden) på plass lå alt til rette for en spennende helg for alle. Etter noen få timer var all skepsisme blåst bort.

p2
Ivrige musikanter under generalprøven.

Etter rundt 10 timer effektiv øving var det klart for konsert i Sekkefabrikken søndag 30. oktober kl 17. Lyd og lyseffekter var på plass. Gjenstander som kunne brukes til å skape lyd var på plass. Alt som kunne mørklegges var mørklagt. Alt som kunne gjøres svart var blitt svart. En spent gjeng ventet på at publikum skulle komme.

p5
I dyp konsentrasjon under konsertens siste del.

 

De rundt 150 personene som kom fikk en korpskonsert utenom det vanlige. Dette var musikk ganske langt fra det et korps pleier å fremføre. I tillegg var det bruk av lys- og lydeffekter som gjorde dette helt spesielt. Ikke minst siden vi hadde klart å få Sekkefabrikken tilnærmet helt lystett/svart.

p8
Stolte musikanter i det konserten er ferdig.

En fantastisk konsert avsluttet en flott seminarhelg. Musikantene var kjempefornøyd (også de som var litt skeptiske i starten), og dro hjem med fornyet motivasjon og noen nye ideer å prøve ut. Korpsene planlegger å gjenbruke deler av det innøvde på sommertur 2017 – både Frydenlund og Slemmestad skolekorps’ skal til Almunecar, Spania på “Festival Tropical” i juni 2017.
Les anmeldelse av konserten i RHA.

 

Vi skal prøve å få lagt ut noen video- og lydsnutter fra konserten etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Close